figbsederu

 

Ohjelmaesittelyt ERÄ 2018

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vierailee Erämessuilla torstaina 7.6. klo 17. Mikko ”Peltsi” Peltola haastattelee ministeriä ABC-hallin sisäpihan lavalla.
www.jarileppa.fi

Kalakaverit -bändi esiintyy messuilla lauantaina. Kalakaverit syntyi, kun kolme kaverusta yhdistivät intohimonsa musiikkiin ja kalastukseen. Laulut saivat alkunsa yhteisiltä kalareissulta. Turun saariston maisemista ja elämästä yleensä. Akusti Turtonen – laulu ja banjo, Ilkka Arola – ukulele ja taustalaulut, Mikko Hellström – kontrabasso ja taustalaulut. Lauantaina 9.6. klo 11.30 Lapin ohjelmalavalla, klo 12.30 Kalastuksen ohjelma-alueella, klo 13.30 Lapin ohjelmalavalla, klo 14.30 Vauden ohjelmalavalla, klo 15.30 Retkeilyn ohjelmalavalla/Koivikkoravintolassa ja klo 16.30 Kalastuksen ohjelma-alueella. www.kalakaverit.com

Suomen Metsästäjäliiton osastolla U 480 vierailee lauantaina 9.6. klo 13 Venla pystin voittaneen Eränkävijöiden ilomantsilainen suurpetomies Ari Turunen ja ohjelman tuottaja Teemu Hostikka.

Experience Bowhuntin Clubin näytöksessä esitellään jousella metsästyksen kulmakiviä, sekä tuodaan esiin kattava informaatio käytännön jousimetsästyksestä. Näytöksessä nähdään mm. metsästystä jäljitteleviä riistalaukauksia, sekä savikiekkoihin ilmaan ammuntaa. Näytöksessä esiintyvät pitkän linjan jousimetsästäjät Henri Harju ja Heikki Tiihonen.
Ohjelma-areenalla to 7.6. klo 12 ja klo 14.30, pe 8.6. klo 14 ja klo 17.30, la 9.6. klo 10.30 ja klo 13.30, su 10.6. klo 10.30 ja klo 13.30.
www.ebclub.fi 

Tähtää ja ammu tarkasti jousella
Garmin Xero on uusi jouseen kiinnitettävä laseretäisyysmittari ja digitaalinen tähtäin, joka mittaa kulmakompensoidun etäisyyden kohteeseen tarkasti ja helpottaa tähtäystä merkkivalopinnillä jopa välietäisyyksillä. Enää sinun ei tarvitse arvailla pinnien välisiä etäisyyksiä ja osut tarkemmin. Xero sisältää myös mukautettavat jousiprofiilit, Laser Locate -reittipisteprojisointiominaisuuden, kaksiväriset merkkivalot ja paljon muuta. Jousimetsästäjä Mikko Hämäläinen kertoo kokemuksiaan tästä ainutlaatuisesta jousitähtäimestä ABC-hallin sisäpihan ohjelmalavalla lauantaina 9.6. klo 11.30 ja 13 sekä sunnuntaina klo 11.30. Tähtäimeen voit tutustua myös Garmin osastolla C-hallissa (C 144-145) sekä testata sitä käytännössä Jousimetsästysliiton ammuntaradalla (U 557).

Trofeenäyttely osastolla C 127. Arvostelussa ovat kaikki CIC:n hyväksymät trofeelajit. Trofeet arvostellaan Kansainvälisen metsästyksen ja riistansuojeluneuvoston (CIC) arvosteluperustein. Vähintään pronssipistemäärän saavuttaneet trofeet asetetaan näytteille. Kansainvälisillä Erämessuilla arvostellaan mm. hirvieläinten sarvet (ei täytettyjä päitä), villisian torahampaat, karhun, ilveksen, ketun, supikoiran, mäyrän tai majavan kallo ja karhun, ilveksen tai suden nahka. Vastaavina trofeetuomareina toimivat CIC Suomen delegaation trofeeneuvoston jäsenet Esa Hinkkanen, Tarmo Hjerppe ja Vesa Paldanius.

Eläintentäytön suomenmestaruuskilpailu osastolla C 124. Kilpailussa on kaksi sarjaa: aloittelijat ja ammattilaiset. Kilpailun kategoriat ammattilaisten luokassa ovat: linnut, pienet nisäkkäät (kettu ja pienemmät), suuret nisäkkäät (suuremmat kuin kettu), päät, kalat, ryhmät ja lintuhaaste.
Lintuhaaste on erityiskilpailu, jonka tarkoituksena on jäljentää kuvassa olevan räkättirastaan asento mahdollisimman tarkkaan. Ammattilaisten sarjassa korkeimman pistemäärän saavuttanut työ palkitaan Best of Show palkinnolla. Kilpailija, joka on saavuttanut parhaat pisteet vähintään kolmessa eri ammattilaisten kategoriassa palkitaan Best all around -palkinnolla. Kilpailussa palkitaan myös yleisön parhaaksi äänestämä työ. Tuomareina toimivat: päätuomarina Aki Hohkuri (nisäkkäät, linnut), muut tuomarit: Sami Karppinen (nisäkkäät, linnut), Berend Koch (nisäkkäät, linnut) ja Matthias Fahrni (kalat).
Eläintentäytön suomenmestaruuskilpailun palkintojen jako su 10.6. klo 13. Tilaisuuden juontaa Mikko Peltola.

Petotesti
Koiran kanssa luonnossa liikkuessasi voit kohdata hirven tai vaikka luonnossa elävän pedon. Tuo koirasi Petotestiin torstaina tai perjantaina. Pääset näkemään vaarattomassa tilanteessa, miten koirasi käyttäytyy kohdatessaan hirven, karhun, suden tai ilveksen. Opi varautumaan ja lukemaan koirasi liikkeitä silloin, kun petoeläin on lähettyvillä. Ohjelma-areenalla to 7.6. klo 11.30, 14.00, 15.00 ja klo 17.00. Perjantaina 8.6. klo 11.30, 14.30, 16.30 ja 18.00.

ShowHau Metsästyskoirakatselmus
Metsästyskoirien katselmuksessa lauantaina 9.6. klo 14 – 18 pääset tutustumaan metsästyksessä käytettäviin koirarotuihin. Tuomareina katselmuksessa rotujen asiantuntijoita. Ilmoittautumiset ennakkoon. Osallistujille kirjallinen arvostelu. Osallistumismaksu 40 € sisältää sisäänpääsymaksun messuille. Tiedustelut: nayttelypalvelut@showhaucenter.fi

ShowHau Match Show
Tervetuloa leikkimieliseen ShowHau Match Show -näyttelyyn sunnuntaina 10.6. klo 14 – 18. Kilpailuluokat ovat pienet koirat, suuret koirat, pienet pennut ja suuret pennut. Ilmoittautuminen paikan päällä. Osallistumismaksu 20 €/hlö, perhemaksu 40 € (2 aikuista ja alaikäiset lapset). Maksut sisältävät sisäänpääsymaksun messuille.

Korpi Makasiinin synty ja nykypäivä
Korpi Makasiinin metsästysvideoissa seurataan kahden metsästäjän pyyntiretkiä läpi kauden. Ilmainen nettikanava löytyy osoitteesta:  www.korpimakasiini.fi. Miten kaveruksista tuli työkaverukset? Mitä vaaditaan kun tuotetaan näin mittavaa sarjaa pienellä porukalla? Ja toki hauskimmat sekä mieleenpainuvimmat tapahtumat kuvauksissa ja sen ulkopuolella. ABC-hallin sisäpihan ohjelmalavalla to 7.6. klo 16.00, pe 8.6. klo 14.00, la 9.6. klo 17.30 ja su 10.6. klo 13.30.

Kalastuksen alueelta Maauimalasta löytyy Kalakingi -perhoallas, jossa on messujen ajan non-stoppina Kalakingi -perhonheittokoulu. Helppo opetella perhonheiton salat oppaan avustamana. Rohkeasti kaikki kokeilemaan!

HANG - Luonnossa hengailijoiden yhteisö ja elämysalue Nuotiopiirillä
Messuilla on nähtävillä Suomen laajimman valikoiman puumajoitteita, riippumattoja, keittimiä ja uuden sukupolven retkeilyvarusteita kokeiltavaksi. Yhteisenä nimittäjänä on retkeily niin lähiluonnossa kuin pidemmälläkin jälkiä jättämättä ja nauttien kaikilla aisteilla. Alueella on mahdollisuus testata Suomessa ennen näkemättömiä varusteita, saada opastusta ja vinkkejä uusiin retkeilypalveluihin, sekä majoitusvaihtoehtoihin ja tulla tapaamaan käyttäjiä, harrastajia, bloggareita ja asiantuntijoita.

Edventuresin osastolla U 540 päässet kokeilemaan erilaisia maastopyöriä testiradalla.

Retkeilyn ohjelmalavalla on joukko alan experttejä, ohjelmaisäntänä toimii Retkinikkari Joppe Ranta. Torstaina ja perjantaina lavalle nousee tutkimusmatkailija Pata Degerman. Maapallon lähes joka kolkalla käynyt Pata tulee puhumaan paikannuksesta. Häneltä kuulemme miten satellittipaikannus on välttämätöntä asumattomilla lumilakeuksilla tai viidakoissa, mutta yhtä lailla se on tärkeätä myös lähiseudun retkeilyssä.

Perjantaina ja lauantaina Ruotsin Mr. Wilderness, Johan Skullman saapuu kertomaan eräelämän hienouksista, siinä tarvittavista tiedoista ja taidoista sekä retkeilyssä tarvittavista varusteista. Hän tulee esittelemään luottovälineensä ja kertoo miksi on ne valinnut. Toisessa esityksessään Skullman paneutuu tunturivaeltajan pukeutumiskysymyksiin.

Pyöräilijä Toni Lund on Alaskan Iditarod Trail Invitational 350 ja 1000 mailin kisan ensimmäinen suomalainen osallistuja ja maaliin pääsijä. Hän tulee kertomaan kisan kulusta ja esittelee käyttämiään välineitä sunnuntaina 10.6.

Lisäksi Koivikon lavalla kerrotaan erilaisista retkeilylajeista, kuten packraftingista tai bikepackingista. Varuste- ja välinepuolella sukelletaan termospullojen yli satavuotiaaseen historiaan ja ihmetellään vuosia täyttävää legendaarista monitoimityökalua. Lavalla esitellään tuoretta retkeilykirjallisuutta ja tutustutaan vedenkestäviin karttoihin. Tulemme kuulemaan Mikko ”Peltsi” Peltolan kovan vuoden uusimmat käänteet ja pääsemme mukaan erään arktisen retkikunnan henkeäsalpaaviin tunnelmiin. Koivikon lavan opeilla tullaan hyväksi retkeily- ja matkailuvalokuvaajaksi sekä pärjätään pienten lasten kanssa luontoretkellä. Koivikossa jaetaan myös tietoa retkeilyvälineisen huoltamisesta ja tutustutaan louteeseen, ainoaan alkuperäiseen suomalaiseen avotulimajoitteeseen.